Uudised

Ühe õppija mõtisklused

A winding country road going off into the distance and over a hill. West Yorkshire, England

Mind ümbritsevad põnevusest pakatavad silmad ning teadmatus. Teiste elevus, viib ka minu samasse seisundisse. Tunnen, et mu ümber on laiuv sinine taevas, milles tee loojaks olen mina ise. Mõistan, et minu soov ja tahe on see, mis paneb mind tegelikult kogema erinevaid ülesandeid ja väljakutseid, mida teekond minuni toob. Samas ei tea ma veel, millised on need tunded, need emotsioonid, need teekonnad, mida läbima hakkan. Õrn ja kerge kui sulg, mida on võimalik ka väiksema tuuleiiliga liikuma panna, kellegi kõrvalise poolt. Sellisena jään ootele. Ootamas edasiminekuid, et kaasa liikuda.

Tasa ja targu joonistan oma visiooni – loon tasapisi endale tähendust ning üritan mõista, kus ja kuidas seda kasutada. Kogedes uusi situatsioone ja elamusi muutub pilt aina terviklikumaks. Samas on ümber minu endiselt veidi ebakindlad ja segased tunded. Mind ümbritseb sinine sein, mis on endiselt avastamata piirkond. Kogetud emotsioonid muudavad mu just kui nooreks kunstnikuks, kes loob oma terviklikku pilti ning jätab ruumi tulevastele kogemustele ja tunnetele.

Õppimise jõgi on suur ja lai. Olles sel jõel vooluga kaasa liikuva paadi kapten, saan ise otsustada, mida ja millises koguses ma omandada soovin. Tundes, et praegu ei ole minu koht aerutada, seon oma paadi sadamakai külge ning jään kõrvaltvaataja rolli. Näen, kuidas jõgi edasi voolab, ilma minuta. Saadud pilk voolavale jõele on sama nüansside rohke kui ise liikumises olles. Mul on võimalus näha kõrvalt seda sama jõge, milles hetk tagasi olin ise olnud ning silmitseda, kuidas teised voolus toime tulevad. Õrn hoovus ja hetkeline peatumine paneb mu uuesti liikuma.

Algselt sillerdava sinise taeva asemel olen loonud endale käigud, labürindi, milles saan liikuda mitmetes erinevates suundades. Ümberringi on endiselt avastamata olusid, kuid suur osa on juba muudetud teekonnaks. Minu teekonnaks. Taga valendavad liivaluited, annavad märku, et edasi liikudes leian seose oma praeguse rägastiku ja teiste valdkondade vahel. Nii jätkuvalt, sest ka liivaluitele järgneb vastu sinav silmapiir. Olen tänulik kogu protsessile, et väljal liikudes avastasin juba suure osa. Lõpust hoolimata, ei lõppe minu teekond võimaluste avastamisel enda jaoks.